4-Б,В,Е,Є,З Доброго дня ! Сьогодні поговоримо про вашу рухову активність.А ще не забудимо вранці зробити зарядку для бадьорого дня

                   

 Доброго дня ! Сьогодні поговоримо про вашу рухову активність.А ще не забудимо вранці зробити зарядку для бадьорого дня

Рухова активність і здоров’я

Рухова і фізична активність є винятково важливим, фундаментальним чинником формування, збереження, зміцнення здоров’я та розвитку людини, особливо в дитячому, підлітковому та юнацькому віці. Завдяки здатності організму до саморегуляції відбувається його адаптація до змін зовнішнього середовища, організм стає стійкішим і життєздатнішим.

Під час фізичних вправ в організмі людини спрацьовують певні механізми, в результаті дії яких посилюються функції не тільки м’язів, але й дихальної, серцево-судинної, нервової та травної систем.

Робота скелетних м’язів, які складають близько 40 % маси тіла, супроводжується посиленим припливом до них крові. У результаті м’язові волокна краще забезпечуються поживними речовинами і киснем, відбувається інтенсивне виведення з організму продуктів метаболізму (обміну речовин) і шлаків. Це, в свою чергу, сприяє збільшенню об’єму м’язів, сили їхнього скорочення і витривалості. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу